Manual del bon espectador

Per Jordi Font Anton

2014-06-27 16.27.51_ok

“El dia que vaig al teatre, des de bon matí que em començo a preparar. L’espectador ha de fer un ritual per entrar al teatre. I hi ha dies que millor que no hi vagis, no estàs preparat. De vegades l’espectacle falla perquè l’espectador no està preparat.”

Preparant el Taller d’espectadors del Grec 2014 vam pensar en proposar als participants que parlessin de la seva condició d’espectadors. Vam buscar tres voluntaris disposats a “pujar a l’escenari”, i vam demanar al Tomàs Aragay (Societat Doctor Alonso) que els acompanyés en la construcció d’aquesta narració partint de la seva pròpia història.

Un cop trobats els tres voluntaris (Jordi, Raquel i Carla), vam organitzar una trobada amb el Tomàs Aragay, una conversa on va aparèixer el primer material.

IMG_3691_ok

El Jordi va confessar: “El dia que vaig al teatre, des de bon matí que em començo a preparar. L’espectador ha de fer un ritual per entrar al teatre.” Aragay li va encomanar al Jordi que el descrigués.

2014-06-27 16.27.19_ok

En una segona sessió de treball, aquell ritual personal es va convertir en el “Manual del bon espectador”, un text escrit per Jordi Font, i la seva versió àudiovisual: