L’espectador ignorant

Conferència d’Andrea Soto

boilly_1042x576

“Que ser espectador és una activitat passiva, i que el públic ha de ser il·lustrat, són dues concepcions històriques que han marcat i marquen avui dia l’experiència dels espectadors. Partint de dos dels textos més coneguts del filòsof Jacques Rancière (L’espectador emancipat i El mestre ignorant), però també d’altres reflexions de la seva àmplia producció intel·lectual, Andrea Soto reflexionarà sobre si la passivitat i la ignorància no són punts de partida vàlids per a pensar l’acció dels espectadors, i en quina clau col·lectiva pot tenir sentit pensar l’emancipació del públic.”

Andrea Soto Calderón és Doctora en Filosofia, i docent en estètica i teoria de l’art. Les seves línies d’investigació se centren en les transformacions de l’experiència estètica en la cultura contemporània, la investigació artística, l’estudi de la imatge i dels mitjans, i la relació entre estètica i política.

Aquesta conferència va tenir lloc el 20 de desembre de 2017 a La Seca–Espai Brossa, dins d’un cicle de conferències sobre implicacions polítiques de la condició d’espectador i de públic (juntament amb El públic mediadorPedagogies de les espectadoresDramatúrgies del debat).

L’activitat va rebre el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya (mitjançant dues subvencions, per a la realització de projectes i activitats de ciutat, i per al desenvolupament de públics per a la cultura, respectivament), i la col·laboració de La Seca–Espai Brossa.